E le mafai lava e le US LNG ona faʻafetaui le va o le kesi a Europa, o le a sili atu le leaga i le tausaga a sau

O oloa faaulufale mai o le LNG i le itu i matu sisifo o Europa ma Italia na siitia i le 9 piliona kupita mita i le va o Aperila ma Setema pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, o faamaumauga a le BNEF na faaalia i le vaiaso talu ai.Ae ina ua le toe tuʻuina atu le paipa a le Nord Stream ma e iai le lamatiaga o le tapunia o le paipa kesi e tasi i le va o Rusia ma Europa, o le va o le kesi i Europa e mafai ona oʻo atu i le 20 piliona kupita mita.

A'o faia e le US LNG se sao taua i le faʻataunuʻuina o manaʻoga a Europa e oʻo mai i lenei tausaga, e manaʻomia e Europa le sailia o isi sapalai kesi ma e oʻo lava ina naunau e totogi tau maualuga mo uta vaʻaia.

O uta LNG a Amerika i Europa ua oʻo i tulaga faʻamaumauga, ma toetoe lava 70 pasene o US LNG faʻatau atu mo Europa ia Setema, e tusa ai ma faʻamaumauga a Refinitiv Eikon.

RC

Afai e le tuʻuina atu e Rusia le tele o kesi faʻanatura, e ono feagai Europa ma se va faaopoopo e tusa ma le 40 piliona kupita mita i le tausaga a sau, lea e le mafai ona faʻafeiloaʻi naʻo le LNG.
E iai fo'i fa'atapula'aina o le tu'uina atu o le LNG.Muamua, o le sapalai o le malosi o le Iunaite Setete e faʻatapulaʻa, ma le LNG faʻatau atu, e aofia ai le Iunaite Setete, leai ni tekonolosi fou;Lona lua, o lo'o i ai le le mautonu pe o fea e tafe i ai le LNG.O loʻo i ai le elasticity i manaoga Asia, ma sili atu LNG o le a tafe atu i Asia i le tausaga a sau;Tolu, o Europa lava ia LNG mafai gafatia toe fa'agata.

 

 

 


Taimi meli: Oke-31-2022