International Energy Agency: O le maketi o le LNG o loʻo faʻamalosia i tua atu o le "faʻaitiitia" o le manaʻoga o le kesi faʻale-natura

Faatasi ai ma le itulagi i matu o loʻo faasolosolo malie ona ulufale atu i le taumalulu ma le teuina o kesi i se tulaga lelei, o le vaiaso nei, o nisi o konekarate kasa masani mo taimi pupuu i le Iunaite Setete ma Europa na faateʻia i le vaʻaia o "tau o le kesi leaga".Ua pasia ea le vevesi tele i le maketi o le kesi faanatura o le lalolagi?
O le International Energy Agency (IEA) na faʻasalalau talu ai nei le Natural Gas Analysis and Outlook (2022-2025) lipoti, lea na fai mai e ui lava o loʻo malosi pea le maketi o le kesi faanatura Amerika i Matu, ae o loʻo faʻamoemoeina le faʻaitiitia o le kesi faʻale-natura i le lalolagi i le 0.5% i lenei tausaga ona. i le faʻaitiitia o gaioiga tau tamaoaiga i Asia ma le maualuga o le tau o le kesi faʻalenatura manaoga i Europa.
I le isi itu, o loʻo lapataia pea e le IEA i lona kuata taʻi kuata maketi maketi o le a feagai pea Europa ma se faʻafitauli "e leʻi tupu muamua" o le le lava o le kesi masani i le taumalulu o le 2022/2023, ma fautuaina e faʻasaoina le kesi.

Faʻasaga i tua o le paʻu o le lalolagi i manaoga, o le paʻu i Europa e sili ona taua.Ua faaalia i le lipoti talu mai le tausaga nei, ua fesuisuiai tau o le kesi faalenatura ma ua le mautu le sapalai ona o feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini.O le manaʻoga mo kesi faʻanatura i Europa i le tolu kuata muamua ua faʻaititia i le 10% faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.
I le taimi lava e tasi, o le manaʻoga mo kesi masani i Asia ma Amerika Tutotonu ma Saute na faʻagesegese foi.Ae ui i lea, o le lipoti e talitonu o mafuaʻaga o le faʻagesegese o manaʻoga i nei itulagi e ese mai i Europa, aemaise lava ona o gaioiga tau tamaoaiga e leʻi toe faʻaleleia atoatoa.
Amerika i Matu o se tasi lea o nai itulagi na faʻateleina ai le manaʻoga mo le kesi faʻanatura talu mai lenei tausaga - o le manaʻoga o le Iunaite Setete ma Kanata ua faʻateleina i le 4% ma le 8% i le faasologa.
E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina atu e le Peresetene o le Komisi Europa Von Delain i le amataga o Oketopa, o le faʻalagolago o le EU i le kesi faanatura Rusia ua faʻaititia mai le 41% i le amataga o le tausaga i le 7.5% i le taimi nei.Ae ui i lea, ua faʻataunuʻuina e Europa lana faʻamoemoe o le teuina o kesi i luma atu o le faʻatulagaga pe a le mafai ona faʻamoemoe e ola le kesi masani a Rusia i le taumalulu.E tusa ai ma faʻamaumauga a le European Natural Gas Infrastructure (GIE), o faʻaagaga o fale UGS i Europa ua oʻo i le 93.61%.I le taimi muamua, o atunuu o le EU na tuʻuina atu ia le itiiti ifo i le 80% o nofoaga e teu ai kesi i le taumalulu i lenei tausaga ma le 90% i vaitau taumalulu uma i le lumanaʻi.
E tusa ai ma le taimi o le faʻasalalauga faʻasalalau, o le TTF benchmark Dutch natural gas future price, ua taʻua o le "wind vane" o tau o le kesi faanatura Europa, lipotia 99.79 euros / MWh ia Novema, sili atu i le 70% maualalo nai lo le tumutumu o 350 euros / MWh ia Aokuso.
E talitonu le IEA o le tuputupu aʻe o maketi kesi faanatura o loʻo faifai malie pea ma e tele le le mautonu.O loʻo valoia e le lipoti o le faʻatupulaia o le manaʻoga o le kasa faʻale-lalolagi i le 2024 e faʻamoemoe e faʻaitiitia i le 60% pe a faʻatusatusa i lana tala muamua;E oo atu i le 2025, o le manaoga o le kesi faanatura o le lalolagi o le ai ai le averesi o le tuputupu aʻe faaletausaga e na o le 0.8%, o le 0.9 pasene maualalo ifo nai lo le tala muamua o le tuputupu aʻe faaletausaga o le 1.7%.


Taimi meli: Oke-28-2022